Брендън Рой окончателно спря с НБА

Един от най-обещаващите играчи в НБА през новия век Брендън Рой няма повече да играе баскетбол, разкри самият той по време на лекция в Университета на Вашингтон днес.

 

"Дните ми на баскетбол приключиха - това не трябва да е тайна за никого", лаконичен беше гардът цитиран от Кевин Пелтън от espn.com

 

Брендън Рой бе голямата звезда на Портланд Трейлблейзърс, като беше изибран три пъти за мача на звездите и бе един от най-добрите атакуващи гардове в лигата, заедно с Коби Брайънт и Дуейн Уейд.

 

Преди години обаче започнаха сериозните му проблеми с коленете, като през 2011 година обяви първото си оттегляне от баскетбола.

 

Той обаче прекара тази година в опит да си върне формата, като заздрави мускулатурата на краката си, за да може да има още един шанс да се докаже на най-високо равнище.

 

През миналото лято Минесота Тимбъруулвс решиха да му дадат шанс, но той успя да изиграе едва 5 мача преди отново проблемите в дясното коляно да му попречат. Очакваше се той да се завърне на терена, но последваха няколко усложнения и той не се появи повече в игра.