Брендън Хийт: Знам как да победим Лукойл

снимка: SPORTA.BG

Баскетболният Левски осъществи най-силния си трансфер в последните години, след като част от селекцията на Константин Папазов до края на сезона ще бъде Брендън Хийт.

Американският плеймейкър направи име в България, а и в Европа, с екипа на Лукойл Академик, където беше лидер на отбора през последните три сезона, в които спечели и три титли.

Феновете на "сините" го познават добре, тъй като неговата защита срещу Аарън Харпър лиши Левски поне от една титла в последните години. Самият играч обаче призна, че не пази сантименти към стария си отбор и ще играе за победа.

"Чувствам се отлично и съм доволен, че съм тук. Няма странно усещане, въпреки че съм играл в Лукойл преди", сподели Хийт пред медиите на представянето си.

"Всички ме посрещнаха радушно и си стиснахме ръцете. Няма проблеми от миналото, в които съм побеждавал същите тези играчи. Левски има силен отбор и всичко ще бъде наред". 

Хийт разкри, че не е следил случващото се в българското първенство напоследък, но въпреки това познава играчите на Лукойл и знае как шампионите могат да бъдат победени.

"Запознат съм с играта на Лукойл и мисля, че знам как да ги победим. Роден съм победител и се надявам да продължа да печеля с Левски. Съставът на Лукойл го познавам, а и съм се чувал с част от играчите - Божо Аврамов и Веско Веселинов", допълни гардът.

Той ще има шанс да спечели трофей още през тази седмица, като утре започва финалната част от турнира за Купата на България по баскетбол.