Бразилия изостава и с Олимпиадата

снимка: БТА/AP

Президентите на 18 международни федерации по летни олимпийски спортове обявиха, че са недоволни от темповете на подготовка за игрите в Рио де Жанейро през 2016-а година, предава ИТАР-ТАСС.

Президентът на асоциацията на международните федерации по олимпийските летни спортове Франческо Ричи Бити заяви, че тойва "е най-критичната ситуация в подготовката на олимпиада за последните 20 години". Това бе основната тема на съвместното заседание на Международния олимпийски комитет (МОК) и асоциацията, което се проведе в турския курорт Анталия.

Генералният секретар на Международната федерация по баскетбол (ФИБА) Патрик Бауман каза, че е възможно преместването на някои мачове от олимпийския турнир в други градове, които не са включени в първоначалния график.

Ръководителят на Международната федерация по хандбал Хасан Мустафа от Египет предупреди, че ако не се вземат мерки, игрите ще загубят своя статут в сравнение със Световното първенство по футбол.

От изказвания по адрес на организационния комитет се въздържаха само представители на Международните федерации по волейбол и вдигане на тежести. Президентът на МОК Томас Бах заяви по време на срещата, че имаме нужда от редовни посещения в Рио де Жанейро, за да проверява прогреса в строителството, инфраструктурата и логистиката.

"Още през януари казах, че до олимпиадата остават само две години. Вие не можете да загубите нито ден, нито час или дори минути. МОК има опасенията относно времето, затова трябва да се действа", каза Бах.