Бразилия - Хърватия счупи социалните мрежи

снимка: БТА/AP

Светът е Мондиал и това беше потвърдено от данните, които изкараха от социалната мрежа за случващото се в платформата по време на двубоя между Бразилия и Хърватия, завършил 3:1 за домакините.

Статистиката сочи, че снощи са били изпратени над 12.2 милиона "туита" (съобщения), всики обвързани със случващото се на терена в Сао Пауло, като една от най-дискутираните теми е била за отсъдената дузпа срещу Фред.

Както е известно, японският рефер на срещата отсъди несъществуващо нарушение срещу нападателя, а Неймар реализира отсъдения 11-метров наказателен удар за 2:1, вкарвайки за втори път в двубоя.

Именно името на 22-годишания магьосник е най-споменаваното сред 22-мата на терена, като силната му игра му е донесла още над 165 хиляди последователи в социалната мрежа, което, според изчисления, е около 10 пъти повече от нормалното на ден за звезда от неговия ранг.

Най-препращаното съобщение е това на Еден Азар, който след мача поздрави Оскар за великолепния му гол за 3:1, който подпечата победата на Бразилия.

Иначе в разговорите за мача са се включили хора от над 150 страни по света, а анализатори смятат, че чак на финала активността в Туитър може да бъде подобрена.