Браво и 50 милиона викат Санчес в Манчестър Сити

снимка: БГНЕС/EPA

Голямата звезда на Арсенал Алексис Санчес бе може би единственият играч на "топчиите", който игра силно през целия минал сезон. Халфът в момента е в Русия, където довечера ще играе за своята родина Чили във финален мач от турнира за Купата на Конфедерациите.

Неговият съотборник в националния отбор Клаудио Браво пък бе героят, който спаси 3 дузпи на Португалия и класира отбора си за финала. Браво и Санчес са приятели, а вратарят иска да види Алексис облечен в небесносиньо.

Браво се надява Санчес да рита за неговия отбор - Манчестър Сити. "Гражданите" вече са пуснали оферта от 50 милиона, която е в ръцете на Арсенал. Алексис ще обяви обаче своето решение след финала довечера.

"Кой не би искал Алексис като съотборник? Та той е един от най-добрите играчи в света", отсече Браво по повод евентуалния трансфер на Санчес в Сити.

В момента Санчес взима 140 000 паунда на седмица. От Арсенал обаче са му предложили по 1 милион на месец, ако остане в клуба. "Starsport" разкри, че Сити е готов да го направи най-скъпоплатения играч с 275 000 паунда на седмица, ако той реши да рита на "Етихад".