Братът на Оскар Писториус пострада сериозно в катастрофа

Братът на Оскар Писториус е "сериозно пострадал" при автомобилна катастрофа, но няма опасност за живота му, заявиха от семейството му.

Карл Писториус се прибирал от командировка в Полокване късно в петък, когато колата му била ударена от друго превозно средство на магистрала, се казва в изявление на чичо му Арнолд Писториус.

"Карл е със сериозни травми, но няма опасност за живота му. Той беше прехвърлен в болница в Претория", се казва в изявлението, цитирано от БТА.

През май миналата година Карл Писториус беше съден и оправдан по обвинения за убийство, свързано с инцидент през 2008 година, когато жена мотоциклетист беше убита.

Той също е бил оправдаван по различни обвинения в безразсъдно шофиране. Карл Писториус редовно присъства на заседанията по делото за убийството на брат си Оскар.

27-годишният Оскар Писториус е обвинен в предумишлено убийство на приятелката си Реева Стеенкамп, извършено на 14-и февруари миналата година. Той пледира, че е невинен и обясни, че е помислил приятелката си за крадец и затова е стрелял по нея.

Спортистът е заплашен със затвор до 25 години, ако бъде признат за виновен. Защитата и обвинението ще представят своите заключителни пледоарии на 7-и и 8-и, след което съдията Токозиле Масипа ще произнесе присъдата.