Братислав Кръстев се изстреля към финала с първия си силен брейк

снимка: SPORTA.BG

Единственият лицензиран треньор по снукър в България Братислав Кръстев продължи похода си към трета поредна ранкинг титла от българския календар, след като се класира на финала след успех с 3:0 фрейма над Христо Сираков.

Брандо, който спечели първите два турнира в родната ранкинг система, направи първия си халф-сенчъри брейк в надпреварата, която се провежда в чисто новата арена на българския снукър - „Академията“, намираща се в сградата на нино „Арена – Запад“.

Кръстев направи серия от 63 точки, за да спечели втория фрейм, а след това набързо приключи мача си срещу Сираков, който определено не се намираше в най-доброто си състояние и оказа сериозна съпротива само в първата партия.

Сираков сподели пред Sporta.bg преди самия мач, че не се чувства във форма и с късмет е стигнал до тази фаза.

В първия фрейм Братислав Кръстев натрупа солиден аванс, след като с отлични къси серии направи актива си 57 точки при оставаща само една Червена на масата. Христо се нуждаеше от реализирането на въпросната Червена и след това от разчистването на всички цветове, за да спечели.

Брандо обаче се движеше между топките се затрудни с Кафявата, която на няколко пъти създаде проблем на състезателите. В крайна сметка Кръстев се справи със задачата да задържи аванса си и първият фрейм отиде на неговата сметка с точен изстрел по Черната.

Сираков определено не се намираше в най-доброто си състояние и позволи набързо да загуби и следващата партия, като почти не излизаше на масата.

Кръстев направи великолепен халф-сенчъри брейк от 63 точки, с което за първи път от началото на турнира премина границата от 50 пункта с една визита на масата.

Третият фрейм се оказа и последен, като Сираков отново не можа да се отчете с особено застояване край зеленото сукно. Той регистрира само 1 точка, а Брандо – 78 – след няколко кратки серии, за да се поздрави в крайна сметка с победата 3:0 след по-качествен снукър.