Братислав Кръстев показа класа на турнир в Румъния

галерия:

снимка: Gazeta de Sud

Единственият български лицензиран треньор по снукър Братислав Кръстев затвърди отличната си форма от началото на сезона и спечели титлата на силен международен турнир в Румъния.

Брандо спечели финала на надпреварата, в която участваха 24-ма състезатели от северната ни съседка и родината.

В спора за отличието Кръстев се справи с 4:1 фрейма срещу поставения под номер 2 в румънската ранглиста Рареш Синка. Благодарение на успеха си Брандо се сдоби с чек за 300 румънски леи (около 70 евро) от наградния фонд.

Третото място също отиде на сметката на български майстор на щеката – Салим Оти победи в малкия финал с 2:1 срещу представителя на домакините Стефан Илинка, като заслужи 100 леи (около 25 евро) награда.

Роденият в Букурещ Пол Кройтору спечели 50 евро за реализирането на най-високия брейк в турнира – 47 точки. Организаторите бяха подготвили специална награда – професионална щека – за брейк над 75 точки, но тя не бе спечелена от никого.

Sporta.bg припомня, че Брандо започна триумфално и българския снукър сезон, като спечели първия турнир от домашната система в пловдивския спортен клуб „Чикаго“ (ДеНиро) след 4:2 във финала срещу Ивайло Пеков.