Бранител на Славия премина в 4-та германска дивизия

снимка: Булфото

Централният защитник Костадин Велков премина в състава на германския четвъртодивизионен Вюрцбургер Кикерс, съобщи официалният сайт на клуба от Баварската регионална лига.

25-годишният Велков през миналия сезон игра за Славия и записа 10 мача с 2 гола за столичани, но беше освободен. Вюрцбургер Кикерс днес представи официално Велков и още едно ново попълнение - 23-годишния офанзивен халф Стивън Леверенц от втория отбор на Майнц 05.

"Двамата нови пасват оптимално на състава ни. Радвам се, че отново успяхме да вземем млади играчи с добри качества", коментира старши треньорът на отбора Бернд Холербах.

"С привличането на Велков се надяваме да постигнем допълнителна стабилност в отбрана. Той изпълнява всички критерии за модерен централен защитник и е изключително силен при играта с глава", допълни Холербах.

Германците са доволни, че Велков няма да има проблеми с езика, тъй като е живял три години в страната като дете, когато баща му Антон Велков е бил футболист на Падерборн в периода 1997-2000 година.