Божинов: Искам пак в националния, ако бях сърбин - щях да съм в Левски

снимка: lap.bg

Нападателят на Ботев (Враца) Валери Божинов получи награда за "Играч на кръга" в традиционната анкета на Пресклуб България. Нападателят дебютира с гол за новия си отбор, след като се разписа във вратата на Витоша (Бистрица).

Ето какво заяви Божинов пред медиите:

"Доста пот и труд трябва да хвърля, трябва да покажа форма, за да стана част от националния отбор. Не става с един мач или един гол. Трябва да се боря, да показвам хъс, да играя добре в мачовете, след което селекционерът Петър Хубчев, ако реши, ще се радвам да ме вземе. Няма активен футболист, който да не иска да бъде част от националния отбор. Прекалено рано е обаче да говорим за това, тъй като имам да хвърля доста пот, за да имам шанс да се върна в тима.

Националната фланелка тежи, не е само да кажеш - аз съм национал. Момчетата показаха в последните два мача, че имат качества и зарадваха България. Аз и останалите футболисти им сваляме шапка. Няма какво да си говорим. Ивелин Попов е най-добрият футболист на България. Беше истински капитан в последните два мача от първата минута срещу Словения (2:1) до последния съдийски сигнал срещу Норвегия (1:0). Игра халф, нападател, зад нападателя, раздаде се докрай и беше пример за всички момчета. Само поздравления", отсече Божигол.

"Левски не ме е търсил, нормално. Имат си нападатели, доста чужденци... Политиката им е насочена към чужденците. Ако се казвах Божинович, може би щяха да ме вземат. Бъзикам се, говоря в кръга на шегата. За да играеш там, в Левски, ЦСКА, Лудогорец, Берое, трябва да си на европейско, добро ниво. Тези отбори не могат да си позволят да вземат футболист, който не е играл", добави Божинов по темата.