Божигол близо до това пак да стане "гробар"

Шампионът на Сърбия Партизан (Белград) ще предложи договор на Валери Божинов, който в момента си търси отбор, научиха колегите от "България днес". Това трябва да се случи най-късно до края на календарната година. Българският нападател е любимец на феновете на "гробарите", които го боготворят заради предишния му престой в сръбската столица.

31-годишният футболист е свободен агент след напускането на швейцарския Лозана. Той искаше да тренира с бившия си тим Левски, но не се разбра със спортния директор Даниел Боримиров и старши треньора Делио Роси. Сега Божигол поддържа форма на базата на Партизан и вече е провел разговори с ръководните фактори на сръбския гранд. От известно време той пребивава в Белград заедно с половинката си Биляна. 

Треньорът на "гробарите" Мирослав Джукич може да бъде повлиян от феновете на тима, които боготворят Божинов и го искат обратно в отбора на всяка цена. По време на първия си престой в Партизан в периода 2015-2017 година Валери изигра 51 двубоя и отбеляза цели 23 попадения.