Бойкот в Лудогорец срещу Сухия, правел се на Моуриньо

Футболистите на „Лудогорец“ бойкотират треньора Антони Здравков-Сухия! Това е причината за слабите резултати на тима през пролетта. След подновяването на първенството „орлите“ са спечелили едва 2 точки, пише в-к "България днес". Те направиха равни с „Ботев“ (Пд) и последния в класирането „Верея“ и загубиха от „Черно море“. А „Левски“ и ЦСКА-София вече са на пет точки зад тях в класирането.
 
Здравков си е навлякъл гнева на футболистите в тима с поведението си спрямо тях. Някои от тях споделят пред свои близки, че той се държи все едно е Жозе Моуриньо. Явно специалистът се е надявал така да си спечели техния респект, но се е получило точно обратното. Навлякъл си е тяхната омраза. И това води до непознатата до момента криза, в която е изпаднал отборът.
 
Въпреки слабите резултати на този етап Здравков запазва поста си. А причината е в невъзможността на ръководството и собственика на „Лудогорец“ да му намерят заместник в този момент. Няколкото спрягани за нови треньори на „орлите“ специалисти са отхвърлили варианта да поемат шампионите в предварителни разговори.
 
В неделя „Лудогорец“ посреща „Ботев“ (Враца) в опит да запише първа победа през пролетта. При нов провал Сухия почти сигурно ще загуби поста си. Тогава на пожар ще се търси вариант с чужденец, който да поеме тима поне до края на сезона.