Бойко Борисов честити на Славия с интересни думи

Министър-председателят на България Бойко Борисов и всеизвестен със слабостта си към спорт. ето защо не е изненадващо, че честити спечелената Купа на България на Славия. Той обаче допусна много неточности в изказванията си, свързани с втория по значимост турнир у нас. Дано не са умишлени.

Премиерът, които е фен на Левски, заяви, че се е зарадвал на успеха на "белите", защото те го постигнаха само с българи на терена. В битката за трофея срещу "сините" тимът от "Овча купел" ликува след изпълнения на дузпи.

"За да бъда обективен, Славия показа как трябва да бъде. В Славия и Витоша няма чужденци... само българчета. Като играят те, утре ще има и национален отбор. В този мач, колкото и да ми беше криво като левскар, в същото време ми беше радостно, че българите надделяха и че си биха честно. Биха си с дух и хъс. Хем от една страна се ядосвам, хем от друга си викам, че има надежда, защото сега много отбори могат да се поучат от Славия", каза Борисов на пресконференция.

Явно премиерът има къса памет или пък не е гледал полуфиналните мачове на Славия срещу Ботев, когато съдиите порязаха жестоко пловдивчани. Направо ги гилотинираха и "белите" се класираха на финала напълно незаслужено. На четвъртфинална фаза Етър също бе закопат за сметка на Славия с 2 несъществуващи дузпи насред Велико Търново, но Бойко Борисов пропуска този факт. Няма как иначе да си обясним думите му, че Славия честно е спечелила турнира за Купата