Боят Джошуа-Кличко чупи куп рекорди! Bet365 дава супер коефициенти

снимка: Ан

Космическата сума от 18 милиона паунда ще си поделят боксьорите в тежката категория Антъни Джошуа и Владимир Кличко след очаквания с огромен интерес бой на ринга на "Уембли" за пояса във версия IBF.

Мачът ще се проведе на 29 април и се очаква да счупи куп рекорди. На стадиона се очакват 90 000 зрители, а е почти сигурно и това, че ще бъдат направени и над 1 милион заявки за гледане по платения канал на британската телевизия Скай.

До двубоя се стигна след поредния 18-ти нокаут, който Джошуа причини на свой опонент на ринга. Този път злощастникът бе Ерик Молина в събота вечер. Американецът беше пратен на пода след серия брутални попадения в третия рунд. Кличко, който беше в залата, се качи на ринга и поздрави Джошуа с думите "Браво, шампионе". После Стоманеният чук обяви сключеното споразумение за мач на 29 април в Лондон.

Букмейкърите вече пуснаха коефициенти за двубоя, като дават предимство на Джошуа, който освен с безпощадните си крошета е известен и с това, че е джентълмен извън ринга и никога не обижда своите противници. Най-голямата заложна онлайн букмейкърска къща bet365.com дава коефициент от 1,50 за британеца, докато ставката за Кличко е 2,62.