Ботев свива заплатите, за да рестартира Колежа

Ботев Пловдив по всяка вероятност ще свият бюджета за заплати на първия отбор с около 30%. Мярката се налага заради готвената инвестиция по стадион Христо Ботев. Очаква се свиването на бюджета да не засегне футболистите, на които Николай Киров ще разчита през следващия сезон и които е набелязал за привличане. За целта жълто-черните искат да се разделят с повечето си бразилци, които взимат заплати от порядъка на от 5 до 8000 евро.

Почти сигурни напускащи са Алваро Юлияно и Афонсо. Канарчетата имат желание да се разделят и с Бризола. Под тепетата може да остане единствено Диого, който при силен следващ сезон да бъде трансфериран в чужбина.

В Ботев все повече надделява мнението, че през следващия сезон – два трябва да се разчита предимно на българи и собствени кадри.

Евентуалната продажба на Неделев също ще спомогне за сформирането на бюджета при жълто-черните. В момента в Ботев плащаха по колко 180 000 лева за заплати на първия отбор. Очаква след освобождаването на някои от скъпоплатените бразилци тази сума да намалее до 120 000 лева месечно.

За рестрикциите вече намекна и старшията на жълто-черните Николай Киров, който заяви, че рестартирането на строителството на Колежа ще е за сметка на първия тим. Киров обаче е готов да приеме и това предизвикателство пред отбора му.