Ботев ще търси ранен гол в Австрия

снимка: botevplovdiv.bg

Отборът на Ботев ще търси ранен гол в предстоящия реванш с австрийския Санкт Пьолтен от втория предварителен кръг на Лига Европа, потвърди наставникът на "канарите" Велислав Вуцов.

Ботев спечели трудно първата среща с 2:1, като по този начин българите взеха крехък аванс преди реванша.

Велислав Вуцов обаче е наясно, че подобна преднина може и да не се окаже достатъчна, ако Ботев не отбележи попадение на чужд терен.

"Труден мач, поради простата причина, че Санкт Пьолтен е един добър, балансиран отбор. Ние разчитаме на нашите силни страни, на волята на нашия тим, и разчитаме на това, че нашите по-добри футболисти могат да направят така, че тимът да изглежда по-добре. Искам да играем по-офанзивно и да търсим гол още в началните минути", коментира Вуцов пред TV7.

Наставникът няма да може да води своя отбор от пейката, след като бе изгонен по време на първия двубой в Бургас. Самият той опита да обясни случилото се тогава.

"Съжалявам за това, че съм наказан. Не знаех, че новите правила на УЕФА са при първо напускане на зоната следва отстраняване. Аз наистина не съм оспорвал съдийското решение, просто при гола отидох да се радвам и излязох извън зоната. Моя беше грешката, търпя си наказанието и не се сърдя и не се оправдавам с каквото и да е", посочи Вуцов.