Ботев с жалба срещу полицая-провокатор от Локо (Пд)

ПФК „Ботев” Пловдив сигнализира органите на реда за инцидент с участието на служител на полицията след пловдивското дерби, става ясно от изявление на официалния сайт на клуба. Припомняме, че става дума за самозабравилия се полицай Атанас Качаков (вляво на снимката), който под тепетата е известен с буйния си нрав и уродлива фенщина към Локо (Пд). Неадекватникът за пореден път опита да всее смут и се държа като мутра, а не като служител на реда след загубата на Локо от Ботев в неделя.  

В деловодството на ОД на МВР - Пловдив е входиран сигнал, че в часовете след приключване на мача, на ул. „Гладстон” в центъра на града, лицето Атанас Качаков – служител на реда и привърженик на „Локомотив” (Пд), умишлено предизвиква напрежение между привърженици на двата отбора и полицията.

Клубът апелира за подробна проверка по случая, както и за отговорни решения след нейното приключване.

Във времена, в които ежедневно се стремим да полагаме усилия за сигурността на хората по улиците и стадионите, ставаме свидетели на нещо крайно непристойно. Недопустимо е хора от държавните структури да бъдат в основата на инциденти, които трайно рефлектират върху футбола. 

Особена тревога буди информацията, че Атанас Качаков, освен полицай е и член на групировка с афинитет към футболното хулиганство. 

Най-важната мисия на футбола е да възпитава подрастващите в ценностите на спорта и да приобщава все повече привърженици към себе си. Ето защо за пореден път призоваваме за общи усилия в постигането на тази цел и сурови мерки спрямо всеки, дръзнал да провокира напрежение и нарушаване обществения ред.