Ботев с реакция срещу шефа на съдиите

Шефовете на Ботев (Пд) реагираха своевременно на недопустими думи, излезли от устата на шефа на съдиите Петър Петров. В официалния сайт на "канарчетата" се появи декларация във връзка със скандалното определение, че играчът на Ботев фернандо Виана е "изкусен симулант", което Петров неадекватно си позволи да изрече:

По повод изявлението на председателя на Съдийската комисия към БФС – г-н Петър Петров, по адрес на футболиста на ПФК „Ботев“ Фернандо Виана, желаем да заявим следното:

Изненадани сме от решението на г-н Петров да коментира действието на нашия състезател, тъй като подобно поведение не е практика в българския футбол.

Считаме за редно председателят на Съдийска комисия да работи за повишаване нивото и качеството на българското съдийство, а не да дава публични определения на футболистите.

Не приемаме подобни квалификации по адрес на наши играчи. Надяваме се, че конкретният случай ще остане изолиран и в бъдеще няма да се повтаря. В много от мачовете на „Ботев“ през годините отборът ни е бил неволно облагодетелстван или ощетяван от решения на арбитрите. Наясно сме, че на съдиите често се налага да взимат решения в сложни ситуации, поради което намираме грешките им за част от играта. Дори във футбола на най-високо ниво редовно ставаме свидетели на неточни съдийски отсъждания, но не и на подобни квалификации от страна на отговорни фактори.

ПФК „Ботев“ ще продължи да проявява уважение към съдиите и противниците, както и да се въздържа от публични коментари на действията им, каквато е практиката на Клуба в последните години.

Съвет на директорите на ПФК „Ботев“ АД