Ботев пробва терена на стадиона на Санкт Пьолтен

снимка: botevplovdiv.bg

Отборът на Ботев (Пловдив) проведе късно снощи официалната си тренировка на стадион NV-Arena, на който ще се проведе срещата-реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу Санкт Пьолтен.

Наставникът на "жълто-черните" Велислав Вуцов, който е наказан да не води отбора от скамейката в утрешния мач, изведе своите възпитаници на терена, на който ще се играе двубоя, точно 24 часа преди неговото начало - в 21 часа местно време.

В продължилото около час занимание участие взеха всички 18 футболисти, които попаднаха в групата за мача със Санкт Пьолтен. То бе изгледано от няколко привърженици на "жълто-черните" и представители на български медии.

Двубоят Санкт Пьолтен - Ботев е в четвъртък, 24.07, от 22.05 часа българско време. "Канарчетата" имат аванс от 2:1 след първия мач в Бургас.

Интересно е, че привържениците на Ботев, които ще подкрепят отбора от трибуните по време на реванша със Санкт Пьолтен няма да могат да използват пари в брой на стадиона в едноименния австрийския град.

Практиката на местната NV Arena e плащанията, вместо в кеш, да се осъществяват със специална карта тип ваучер, която се закупува на самия стадион със заредена в нея сума по желание на клиента. При закупуване на картата се начислява и такса от 2 евро, които ползвателят получава обратно, заедно с остатъка от заредената сума, при връщането на картата на стюардите. 

За разлика от покупките в самото съоръжение, привържениците на Ботев ще могат да си купят билетите за мача с пари в брой. Пропуските ще се продават на каса пред сектора за гости на цена от 20 евро.