Ботев почисти Колежа, скоро почва обследването

снимка: Plovdivderby.com

Обследването на стадион "Христо Ботев" си тече, както обеща благодетелят и бъдещ притежател на акциите на "канарчетата" - Георги Самуилов. Всъщност, до самия акт на обследване има доста неща да се извършат, за да може да се стигне до реален резултат от проверката. Без предшестващите процедури няма как да се мине.

Към момента първите крачки са факт - направено е почистване на основите на замразения от 4 години строеж. Предстои и целият обект да се изчисти.

Техническият оглед на Колежа ще бъде извършен от софийското светило от ВИАЗ - доц. Иван Ростовски. Той и екипът му ще вземат проби от строежа, за да изготвят точен доклад за това какво е необходимо да се поправи, изгради наново или друго.

Цялата процедура по обследването е сложна и ще трае до началото на септември. След завършването й ще се изясни каква сума трябва да осигури Георги Самуилов за довършването на стадион "Христо Ботев". Петролният бос обеща домът на Ботев да бъде готов до март 2020 година, каквато е документалната договореност с община Пловдив. Именно общината избра екипа по обследването, начело с Иван Ростовски.