Ботев (Пд) ще играе в Европа на "Лазур" от 19:45 часа

снимка: botevplovdiv.bg

Първите два домакински мача на Ботев (Пловдив) в новата кампания на турнира Лига Европа ще започнат в 19:45 часа, съобщи днес изпълнителният директор на клуба Тервел Златев.

Така първата среща на жълто-черните с Либертас (Сан Марино) ще се играе в този час на 3-и юли на стадион "Лазур". Ако преодолеят този съперник, ботевистите ще приемат австрийския Санкт Пьолтен в същия начален час пак в Бургас на 17-и юли.

"Началният час и за двата мача е жест към нашите привърженици, които не могат да се освободят от работа и ще трябва да пътуват след края на работния ден. Ние трябва да ги уважим, защото клуб и публика сме едно. Нашите фенове трябва да се наслаждават на любимия си отбор", каза още Златев.

Той окачестви жребия за Лига Европа като добър и бе категорчен, че "канарчетата" няма да позволят подценяване на противниците.

"Няма да подценим отбора на Сан Марино, въпреки че са полупрофесионалисти. След това можем да срещнем Санкт Пьолтен, който победихме в контролна среща. Но мач с мач не си приличат, така че ще подходим и към тях много сериозно", заяви един от шефовете в Ботев.

Златев бе категоричен, че проблемите със спонора КТБ няма да се отразят на тима, тъй като той има и други рекламодатели.

"Цветан Василев не е собственик на Ботев, а един от благодетелите. КТБ пък е спонсор и рекламодател. Ние имаме и други спонсори, така че няма никакви признаци за притеснение в Ботев (Пловдив), обясни той.

Утре (сряда, 25-и юни) Ботев (Пловдив) ще представи новото треньорско ръководство, след което Любослав Пенев ще говори пред медиите за бъдещето си в клуба и свършената досега работа", сподели Златев.