Ботев (Пд) откри най-модерната база в България (ГАЛЕРИЯ)

галерия:

снимка: Булфото

Най-модерната спортна база в България официално е открита от днес - Ботев преряза лентата на ултра луксозното си ново бижу в Коматево.

 

Само преди 15 месеца строежът на амбициозния проект започна и за отрицателно време мечтата на ръководството на „канарите" е факт - базата отвори врати и ще може да приюти всички формации на Ботев.

 

На специалната церемония днес присъстваха всички ключови фигури в управата на „жълто-черните" - президентът Цветан Василев, кметът на Пловдив Иван Тотев, изпълнителният директор на тима Ангел Палийски, както и други шефове, легенди и привърженици на отбора.

 

„Новата база означава, че в Ботев моделът на изграждане на отбора е различен от този, който масово използват другите отбори", заяви в специално интервю за Sporta.bg след пловдивското дерби собственикът на „канарите" Цветан Василев.

 

„Тя показва дългосрочния план на този проект и е необходимата стъпка в това направление.

 

Неслучайно тя дори изпревари като историческо време изграждането на новия стадион, от който, разбира се, и отборът, и обществеността се нуждаят и се надявам да го постигнем в кратко време.

 

Според мен тя ще даде възможност за директно сравняване на нашия отбор и нашия футбол с най-добрите образци в Европа."


Първото спортно събитие в новата база ще бъде мач между юноши на Ботев с връстниците им от Лудогорец.

 

Базата на "жълто-черните" ще бъде с наименованието "Футболен комплекс Ботев 1912". Името вече е изписано на гърба на трибуната, откъм входа на Коматевско шосе.

 

Снимки от най-модерното спортно съоръжение в България можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК.

 

Във "Футболен комплекс Ботев 1912" са инвестирани над 8,5 млн. лв. върху 66 034 кв. метра. На ултрамодерното съоръжение ще се готвят представителният тим на "канарчетата" и всички формации от школата.


Комплексът включва 5 футболни терена с осветление, трибуна с 2000 седящи места, многофункционална спортна площадка, писта, пясъчник, възстановителен център с басейни и джакузита, хотелска част, ресторант, търговски център и паркинг.