Ботев (Пд) осъществи двоен трансферен удар

снимка: botevplovdiv.bg

Ботев (Пловдив) стартира зимната си селекция с двоен трансфер от Румъния. "Жълто-черният" клуб си осигури услугите на доскорошните футболисти на Динамо (Букурещ) Александру Куртеан и Сърджан Лучин, съобщиха от клуба.

Двамата пристигат в пакет в Ботев, като договорите им с клуба са за срок от 2,5 години.

Александру Куртеан е роден на 27.03.1987 г. Играе като полузащитник, висок е 182 см и има силен десен крак. Юноша е румънския Газ Метан, където играе до 21-годишна възраст.

След това, в продължение на 3 сезона носи екипа на Политехника Тимишоара, а от януари 2012-та преминава в Динамо Букурещ, където записва на сметката си 72 мача и 9 гола.

Сърджан Лучин e роден на 04.03.1986 г. Неговият пост е централен защитник, висок е 184 см, със силен десен крак. Юноша е на Политехника Тимишоара, като за родния си клуб се състезава до лятото на 2011 г., когато преминава в Динамо Букурещ.

За тима от столицата на Румъния записва 80 мача, в които бележи 4 гола. Лучин е част и от националния отбор на своята страна, където има на сметката си 9 мача и 1 гол.

Александру Куртеан ще наследи фланелката на Тодор Неделев и ще носи осмицата на гърба си, докато сънародникът му Сърджан Лучин ще играе с номер 4.