Ботев отнесе последно предупреждение за лишаване от домакинство заради актьора Гъргоров

снимка: botevplovdiv.bg

Ботев се размина с по-сериозна санкция и отнесе само глоба и последно предупреждение за лишаване от домакинство. Както е известно фен на "канарчетата" удари със запалка в главата Емил Гъргоров. Бадема се просна като ударен с кол и театрално лежа на терена 1 минута. После обаче доигра мача, което доказва, че не е имало последствия за здравето му.

Дисциплинарната комисия към БФС наказа още Козмин Моци за 1 мач и му наложи 300 лева глоба след червения картон, който румънецът получи в дербито с Левски (2:1). За 2 мача "изгоря" Марк Клок от Черно море. На холандския халф е наложена парична глоба в размер на 200 лева. Съотборникът му Стенио е наказан за 1 мач и 300 лева глоба. Двамата ще пропуснат предстоящото в събота от 13:00 часа домакинство на Левски.     

Решенията на Дисципа:  

ПО ДОКЛАД

* За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал1, т.4, б.Б, предложение 3 ДК наказва ПФК „Ботев” гр. Пловдив с предупреждение за лишаване от домакинство и имуществена санкция в размер на 1000 лева.

* ДК задължава ПФК „Локомотив” Пловдив да възстанови щетите на стадион „Коматево” гр. Пловдив съгласно чл.38, ал.1.         

* За нерегламентирано използване на факли, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А – ДК наказва  ОФК "Пирин" гр. Благоевград с имуществена санкция в размер на 300 лева.

* За нерегламентирано използване на факли, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А – ДК наказва  ПФК "Лудогорец" гр. Разград с имуществена санкция в размер на 300 лева.

* За нерегламентирано използване на факли, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А – ДК наказва  ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 300 лева.