Ботев на Николай Костов-Житото падна и от Черноморец (Одеса)

снимка: botevplovdiv.bg

Ботев допусна болезнена загуба в края в контролата си срещу украинския Черноморец Одеса. Въпреки че водеха почти до последните 15 минути, "канарчетата" допуснаха пълен обрат и се разминаха с престижен успех.

Те паднаха с 1:3, а попадението за тях отбеляза Тодор Неделев в самото начало. Отговорът на украинците дойде в края след груби грешки на играчи на пловдивчани, а две попадения реализира бразилецът Матеус. Той беше точен в 89-та и 90-та минути, а преди това и Мурашов беше изравнил, пише Гонг.

Наставникът Николай Костов-Житото пусна като титуляри огромната част от играчите, на които се очаква да разчита през пролетния дял. Това се отрази в ранен натиск, а и ранен гол за "канарчетата".

Още в 9-та минута те откриха резултата, когато точен беше Тодор Неделев. Във въпросната ситуация първо Рахави Кифуети напредна по фланга, но ударът му беше избит от защитник. После Балтанов би, топката стигна до Неделев и той отбеляза за 1:0.

Последва силен натиск на украинците, като те можеха да изравнят още в 11-та минута. Тогава обаче Валентин Галев отклони топката, която отиваше на крака на Ковалец, а той оставаше на празна врата и нямаше как да сбърка.

Последваха доста силни минути на тима от Одеса, но и защитата на Ботев се справяше. Резултатът беше близо до изравняване в 30-та минута, когато капитанът на Черноморец Филимонов тресна гредата след пряк свободен удар, но и тук се размина на "канарчетата".

Малко преди почивката и българският тим се активизира, като удари отправиха Рахави Кифуети и Серкан Юсеин, но те не затрудниха сериозно стража на Черноморец. Така почивката дойде при гол преднина на пловдивчани.

След подновяването на играта украинците отново имаха хубави положения, но не успяха да ги реализират. Ботев определено можеше да съжалява в 65-та минута, когато Тодор Неделев можеше да удвои.

Тогава със страхотен пас Грегъри Нелсън го изведе в коридор зад защитата и той се озова сам срещу вратаря. Ударът на родния национал обаче прелетя встрани от вратата с няколко сантиметра.

След това последваха силни минути за Черноморец и в крайна сметка падна и изиравнителният гол. Това се случи в 72-та минута, когато Мурашов се възползва от грешка на Валентин Галев, който се подхлъзна и не можа да изчисти добре. Топката остана у него и той хладнокръвно се разписа за 1:1.

До края мачът беше под контрола на украинците и те логично взеха победата с две късни попадения. Те бяха дело на Матеус, който се разписа набързо в 89-та и 90-та минути.

При първото си попадение се възползва от поредно подхлъзване, този път на Милен Гамаков, при което с прострелен пас беше изведен зад защитата и впоследствие препарира Виктор Голас за 2:1.

В следващата атака отново Матеус вкара, след като беше изведен отдясно в наказателното поле и със силен удар не остави шансове на стража на "канарчетата", за да оформи крайното 3:1.

Ботев: 84. Галев, 4. Игор Ощипко, 6. Орлин Старокин, 7. Мариян Огнянов, 8. Тодор Неделев, 88. Милен Гамаков, 10. Серкан Юсеин, 11. Йордан Христов, 17. Лъчезар Балтанов, 23. Грегъри Нелсън, 26. Рахави Кифуети;

Резерви: 1. Виктор Голас, 21. Мартин Димитров, 3. Георги Купенов, 8. Божидар Васев, 18. Радослав Терзиев, 19. Борис Титюков, 20. Рангел Игнатов, 22. Кристиан Димитров, 24. Лазар Марин, 28. Филип Филипов, 45. Наско Милев.

Черноморец Одеса: 71. Безрук, 15. Гадрани, 25. Мартиненко, 94. Данченко, 16. Филимонов, 6. Ковалец, 17. Татарков, 23. Азацки, 20. Куценко, 78. Хабленко, 22. Кабаев.