Ботев иска да върже каре преди Битката за Пловдив

В Ботев ще продължат операцията по задържане на играчи за по-дълъг период и в страстната седмица преди пловдивското дерби. Ръководството на "жълто-черните" ще опита да финализира преговорите с още четирима футболисти.

Става въпрос за бразилската перла Жоао Пауло, национала Радослав Терзиев, котдивоареца Меледже Омнебес и вратаря Георги Георгиев. Шефовете вече им отправиха предложение за преподписване на договорите. С някои от тях нещата са почти финализирани, но още няма официално потвърждение, че остават. Други пък поискаха известно време за размисъл. И четиримата са сред основните играчи в селекцията на Николай Киров. Пауло е и лидер при голмайсторите в Първа лига, а за него вече започват да се оглеждат и други клубове. Пловдивчани от своя страна правят всичко възможно да задържат голаджията си по-дълго в отбора. Радослав Терзиев вече от няколко години показва сериозно развитие и дори достигна до националния отбор. 19-годишният Яя Меледже се представя на много добро ниво, след като получи шанс за изява. Привлеченият от иранското първенство вратар Георги Георгиев се оказа един от най-сполучливите трансфери на "жълто-черните" и на "Коматево" гледат да не го изпуснат.

Иначе договорите на карето изтичат след края на сезона. През миналата седмица Ботев Пд успя да удължи контрактите на петима от своите - Лъчезар Балтанов, Серкан Юсеин, Цветомир Панов, Фелипе Бризола и младия вратар Мартин Димитров-Китаеца.