Босът на ПАОК нахлу на терена с пищов и гардове след незачетен гол (ВИДЕО)

галерия:

Само три седмици след скандалите на мача ПАОК – Олимпиакос „черно-белите“ от Солун отново попаднаха във вихъра на скандал по време на дерби от гръцкото първенство. Този път неприятните сцени се разиграха на срещата от 25 кръг срещу лидера в класирането АЕК.

В 90-ата минута (при нулево равенство) президентът на ПАОК Иван Савидис нахлу на терена, заобграден от своята охрана. Причината за поведението на корабния магнат е решението на съдията Йоргос Коминис да не зачете гол в полза на „черно-белите“. Въоръжен с пистотелет босът на тима от Солун е отправил заплахи към рефера и принудил играчите от отбора да се приберат в съблекалнята. Футболистите на АЕК отказаха да доиграят мача.

5-1.jpg

Реферът Коминис и неговите асистенти са останали в съблекалнята си на стадион „Тумба“ до 2:20 часа през нощта и едва тогава са напуснали под засилена охрана.

Според информацията на гръцката телевизия „Нова“ в доклада на рефера са записани нарушения по четири точки.

1.Иван Савидис нахлува на терена по времена мача заедно с охраната си.

2.Заплахи от страна на Савидис към човек от щаба на АЕК (Василис Димитриадис).

3.Изпълнителният директор на ПАОК Любош Михел отправя закана към съдията Коминис с думите: „Свършен си!“. Това е и причаната реферът да не желае да продължи мача.

4.В съблекалнята научих от вицепрезидента на АЕК Минас Лисандру, че играчите на тима не желаят да доиграят срещата, тъй като са уплашени от присъствието на Савидис с оръжение на терена. Аз също видях пистолета.

Относно резултата Йоргос Коминис е отчел, че след консултация с асистентите си е взел решение да зачете гола на ПАОК, но точно тогава е станало нахлуването на терена на Иван Савидис и е довело до прекратяването на срещата.

За момента АЕК е лидер с 55 точки (една присъдена за мача с ПАОК), на две точки пред Олимпиакос. ПАОК е трети с 50 (с точка за срещата с АЕК). Предстои да се реши дали „черно-белите“ от Солун няма да получат ново наказание и отнемане на точки. Това се случи за проваленото дерби с Олимпиакос.

3-2.jpg