Босът на Олимпиакос: Играчите на тима са по-евтини от тоалетна хартия

Ексцентричният собственик на Олимпиакос Евангелос Маринакис направи играчите на гранда от Пирея на пух и прах. Милиардерът беше бесен след загубата с 0:3 от ПАС Янина, която остави „червено-белите“ на трето място в класирането на гръцката Суперлига. Това означава, че тимът за първи път от 2011 година няма да участва в Шампионската лига.

„Не струвате колкото тоалетната хартия в тренировъчната база. Вместо да ви пожелая приятна ваканция, аз ви казвам: Идете и се обесете. Аз съм виновен, че ви доведох и позлатих, но ще поправя нещата“, закани се Маринакис.

Шампион на Гърция стана АЕК и сложи край на седемте поредни титли на Олимпиакос. Само преди месец Маринакис беше бесен след равенство 1:1 с Левадиакос. Тогава прати всички звезди на почивка и ги глоби с 400 000 евро.

Втори в Гърци е солунският ПАОК с 64, но ако не бяха отнемали точки и наказвали "черно-белите" - точно те щяха да са шампиони. Двата отбора ще играят в квалификациите за Шампионската лига. Третият Олимпиакос (57 т.) и четвъртият Атромитос (56 т.) се класираха за пресявките в Лига Европа. Керкира и Платаниас изпаднаха.