Босът на ФИФА скърби за Чико, пусна телеграма

Президентът на ФИФА Джани Инфантино изпрати съболезнователен адрес до българския си колега Борислав Михайлов по повод смъртта на легендата на пловдивския Ботев Динко Дерменджиев. Ето какво се казва в телеграмата от световната футболна централа:

В памет на Динко Дерменджиев

Уважаеми г-н президент,

Бих желал да изразя искрените си и сърдечни съболезнования по повод кончината на Динко Дерменджиев.
По време на активната си кариера Чико изигра почти 60 двубоя с фланелката на България и участва на три световни първенства - в Чили през 1962-а, в Англия през 1966-а и в Мексико през 1970-а. На клубно ниво ще бъде запомнен с дългогодишните си изяви за Ботев (Пловдив), с който печели една шампионска титла и една Купа на България, и изиграва над 440 мача, в които бележи 194 гола.

След края на състезателната си кариера, той работи като треньор в различни клубове в родината си, а най-големите му успехи отново са с Ботев, с който печели Купата на България през 1981 г. Селекционер е и на младежкия национален отбор.

Техничният и елегантен нападател едва ли някога ще бъде забравен от запалянковците не само в България.

От името на международната футболна общност бих желал да изразя дълбоката си почит към Чико и съболезнованията си към Българския футболен съюз и към близките и роднините на Дерменджиев. Надявам се думите ми да ви донесат поне малко успокоение в този тежък момент.