Босът на Дунав след отпадането от Лига Европа: Не съм доволен!

Финансовият благодетел на Дунав (Русе) - д-р Симеон Симеонов не остана доволен от представянето на "драконите" в Лига Европа. Възпитаниците на Веско Великов инкасираха две поражения от казахстанския Иртиш и скоропостижно се сбогуваха с европейската футболна сцена.

Симеонов обяви, че единствената цел пред русенци през новия сезон ще бъде утвърждаването на клуба в елита ни.

"Не съм доволен! Да, първо участие ни е в Лига Европа и се случиха нещата, които са нормални във футбола - победи по-опитният отбор. Иртиш бе преодолим съперник. Смятам, че успяха да ни надхитрят и в двата мача, без да ни надиграят. Това се дължи както на опита, така и може би на бюджета. Драми и трагедии няма да правим. При нас няма място за такива неща. Знаем кои сме и какво можем. Напротив, след мача влязохме в съблекалнята и поздравихме момчетата за приятните и достойни мигове, които изживяхме заедно, и продължаваме да си гледаме работата в първенството", сподели Симеонов пред "Тема Спорт".

"Относно целите в шампионата след четвъртото място миналия сезон той каза: "Клишето изисква да отговоря, че е редно да задържим представянето от миналия сезон. Аз просто искам да се утвърдим като клуб в елита. Както през миналата година, така и през тази целта ни е да не изпаднем. За селекцията да говорят спортните хора. Моята задача е да осигурявам бюджета. За новия сезон се очертава да е леко завишен. Вече на 80 процента е подсигурен. В момента всичко е изчистено. Играчите са си получили премията за участие в Лига Европа. Всичко е наред".