Босненец смени Войнов в Локо, срамно малко публика видя бой над Етър

Локо (Пд) тресна късно снощи с 2:0 Етър на "Лаута" и пое глътка въздух. "Черно-белите" за пореден път играха пред камерна публика от едва няколко стотин души. Голям срам за клуб, биещ се в гърдите за фактор. След нервни и изпълнени с брак първи минути Димо Бакалов изведе Локото напред в резултата в 33-тата минута на срещата. Пламен Крумов центрира балонно, но в наказателното поле бе Димо Бакалов, който схубав и плътен удар с глава оплете топката в мрежата зад Христо Иванов. В 88-ата минута Велковски осигури 3 точки за домакините с второ попадение.

По-интересно бе в ложите на стадиона, защото там срещата изгледа новия наставник на Локо. Става дума за Бруно Акрапович (на снимката). Досегашният треньор Войн Войнов се инатеше и не желаеше да се маха, но явно христо Крушарски е решил да смени добрия си приятел с босненския специалист.

Акрапович е роден Босна и Херциговина на 27 септември 1967 година. Почти през цялата си състезателна кариера той играе в Германия. Във визитката му личат отборите на Волфсбург, Хановер, Енерги Котбус и Майнц.

Трансфериран е в Германия от родния му клуб Челик Зеница. Хановер правят трансфера и привличат Бруно в западна Европа. Новият наставник на Локомотив завърша активната си футболна кариерата в Германия, като става играещ-треньор на Форсфелде през 2008-а година. В периода от 2000 до 2002 година изиграва 18 мача за националния тим на Босна и Херциговина, като отбелязва и една попадение.

Впоследствие става помощник-треньор на дубъла на Волфсбург. Август 2008-а е привлечен като асистент в руския Сатурн, където работи до май 2009-а. През юли 2011-а идва офертата от хърватския НК Мосор за старши-треньор. В този тим Бруно остава 13 месеца, след което 15 месеца е наставник на НК Вал. Следва кратък четиримесечен престой в НК Солин, който е третия подред хъвратски отбор, в който новият наставник на смрофвете води. От януари 2014-а до април същата година е треньор на хърватския Неретва Меткович. От ноември 2014-а до юни 2015-а Бруно води ФК Европа в Гибралтар. През декеври 2015-а се завръща на Балканите, но този път дестинацията е Македония. 11 месеца Акрапович е старши-треньор на Шкендия Тетово. От февруари до юни тази година босненецът води хърватския РНК Сплит.