Бос на Левски със смешно обяснение за наплива от спонсори на Герена

снимка: capital.bg

Председателят на Надзорния съвет на Левски Бранимир Ботев пробва да оправдае странният наплив на спонсори към Левски в последната година с тъпо обяснение. Шефът обяви, че фирмите избират „сините“, защото това е любимият тим на българите, с най-много публика и пазарният дял е най-голям. Личеше си обаче, че той самият не си вярва, а думите му са предварително подготвени.

„Виждате, че се стараят, а най-вече ми хареса резултатът. В момента се гради отбор. Във всички случай трябва да говорим в аванс и в перспектива. Лично аз си мисля, че това, което има в момента като потенциал отборът се вижда на терена. Дават максимума от себе си, но има разбира се много неща, които трябва да се подобрят в играта. Лично на мен няколко човека много ми харесаха как играят. Като че ли и Нар намери себе си. Венци Христов отигра няколко положения действително с много интелект. Просто очаквам малко повече мощ в нападение и бих посъветвал защитниците за поспрат с пасовете по хоризонтал по между си, защото виждате колко много контраатаки ни организираха. Аз пак казвам, че съм доволен от това, което се случи“, коментира Бранимир Ботев.

„Вие знаете много добре, че спонсорите отиват там, където има най-голям пазарен дял. Левски е най-любимият отбор, има най-много публика. Респективно очаква се най-голяма реализация на идеите на спонсорите в това отношение. Това е съвсем ясно“, каза още Ботев и добави:

„Винаги съм твърдял, че първо трябва да я има основната на един клуб. Това е, което в момента се изгражда. Аз мисля, че ръководството в лицето на Иво Тонев си върши прекрасно работата в това отношение и мисля, че догодина ще се видят резултатите. Разбира се, че трябва да очакваме още спонсори. Левски е любимият отбор на всички.“

По повод думи на мениджъра Николай Жейнов за трансферите в клуба, Бранимир Ботев каза: „Не бих коментирал подобно нещо. Ние имаме достатъчно сериозно ръководство, ако има някакви сигнали, ръководството трябва да си каже думата.“

„Не можеш да наречеш водещите български спортисти, хората, които са прославили България, които са печелили олимпийски титли „елитни проститутки“. Това е безумие. Подобни хора нямат място в обществения живот. Не може подобно отношение да има“, добави още Бранимир Ботев.