Борусия М се застъпи за Крамер, който е изнудван заради секс скандал

снимка: БТА/AP

Борусия Мьонхенгладбах защити и подкрепи полузащитника и световен шампион с Германия Кристоф Крамер, който е изнудван заради снимки със сексуално съдържание. 

"Клубът му дава и ще се постарае да му осигури цялата необходима подкрепа, от която се нуждае Кристоф", коментира спортният директор на клуба Макс Еберл.

"Срамно е това, което се случва тези дни. Много съм разстроен. Старши треньорът Андре Шуберт заяви, че историята със секс-снимките на Крамер е личен проблем, но клубът побърза да излезе с официална позиция в негова подкрепа. Проблемът е създаден по времето, когато той играе за Байер Леверкузен, а на снимките се вижда как той прави секс с две жени едновременно. Наскоро една от участничките в тройката и непознат за Крамер мъж се свързали с него и поискали да им даде солидна сума пари, в противен случай ще публикуват снимките", добави Еберл.  

Крамер обаче не се уплашил, информирал полицията и разказал там всичко. Изнудвачите били открити и задържани, а съдът вече е насрочил дело срещу тях за 30-и януари 2017-а година.

"Преди повече от една година аз станах жертва на изнудване", написа само в профила си в инстаграм 25-годишният футболист.

Той отказа да разкрие повече детайли за случая, но това направиха журналистите от вестник Райнише Пост, които цитират и източник от полицията.