Боримиров показа как Левски ще догони Барселона и Байерн

снимка: levski.bg

Директорът на ДЮШ на Левски Даниел Боримиров даде пресконференция на която представи концепцията си за развитие на школата на "сините".

Боримиров започна презентацията си с историческо въведение и призива на Апостола на свободата Васил Левски "Дела трябват, а не думи".

След това бяха представени разработки на различни видове занимания от школите на такива клубове като Барселона, Байерн Мюнхен, Аякс, Германския и Австрийския футболен съюз и др.

Нагледно бе показано как ще функционира синята школа под ръководството на новия директор и какви ще бъдат целите и задачите пред всички треньори и методисти.

Клубът ще продължи да разполага с две бази - Раковски и Герена, като за базата на стадион „Раковски” координатор ще бъде бившият капитан на сините Станислав Ангелов. Изграждането на младите таланти на ст. „Георги Аспарухов” ще бъде разделено на три фази - от 7 до 12 г., от 12 до 14 г. и от 15 до 21-годишна възраст.

"Привлякохме Иван Колев и Давид Серано за методисти, защото двамата имат богат опит в работата с деца. Ще опитаме да запълним пропастта, която се получава при интегрирането на наши юноши в мъжкия отбор.

Започнахме вече ремонт на съблекалните. До месец очакваме да пристигне изкуствената трева и ще подменим изкуствения терен. През това време всички възрастови групи ще използват тревните терени. Ще направим отделен график за това.

Спортният директор Георги Иванов ме увери, че ще се прави всичко възможно да имаме повече юноши в първия отбор. Надявам се да последваме примера на Шалке 04, който показва, че има възвращаемост, когато ползваш своите кадри. Дублиращият отбор ще помогне още повече да интегрираме младите футболисти.

За момента школата не може да си позволи лукса да има голям бюджет. Всичко е съсредоточено за ремонтите и подмяната на изкуствения терен. Търсим спонсори. Отворен съм за разговори", заяви Даниел Боримиров.