Боримиров: Пелето е предател!

Спортният директор на Левски Даниел Боримиров нарече "предател" бившия играч на "сините" и шеф в управата на клуба Станислав Ангелов. Вчера стана ясно, че Пелето се е забъркал в чутовен скандал. Той бе ръководител на академията Левски-Раковски, чиято издръжка се поддържаше от "Герена". Ангелов обаче еднолично е събирал таксите за обучение, плащани от родителите за трениращите им деца, а след това не се е отчитал пред клуба. Затова неговият договор бе прекратен в края на август. Цялата "синя" общност скочи срещу немислимите действия на Пелето, а бившият му съотборник Боримиров също не остана длъжен. 

"Разбира се, че съм разочарован от действията на Станислав Ангелов. Това е едно предателство. Да смениш членовете зад гърба на ръководството. Нямам думи. Как да коментирам информациите за "Герена"? Не се хващайте на някаква "новинка". На "компетентен" човек, който прави нещо под давлението на друг човек. Целта е да се вкарва напрежение в клуба", заяви Боримиров.

Той коментира и канските мъки на "сините" срещу Ботев (Гълъбово) за Купата на България. Левски спечели с 1:0 гостуването си в Стара Загора с гол в продълженията на Антонио Вутов.

"Не очаквах, обаче видях, че имаше умора в отбора. Подценихме и мача. Гълъбово се беше прибрал в собствената си половина, а с такива отбори изпитваме трудности. Виждаме, че когато има подценяване, мачът става труден и тежък. Изводи за Белмонт и Кабрал не можем да правим от един мач. Намират се в различно физическо и кондиционно ниво от останалите", каза спортният директор на "сините".