Борбен Левски допусна пета загуба в Адриатическата лига

снимка: facebook/ Национален клуб на привържениците на Левски София (НКП)

Българският баскетболен шампион Левски допусна пета загуба в Адриатическата лига по баскетбол за мъже.

Пред близо 1000 зрители в зала "Универсиада" възпитаниците на Константин Папазов изиграха равностоен мач, но отстъпиха пред словенския Кърка (Ново место) с 68:70 точки. Българите бяха близо до победата, но я изпуснаха след две грешки в последните секунди.

След 21:20 в първите 10 минути "сините" не вкараха кош в първите пет минути на втората част. Това позволи на гостите да направят серия от 7:0 и да поведат с 27:20. Българките шампиони намалиха пасива си на 25:29 след тройка на Христо Захариев и на почивката губеха с 34:36.

Играта продължи да бъде равностойна, а драмата настъпи в последните две минути, когато след два наказателни удара на Милян Пупович "сините" изравниха 61:61. След това те поведоха с кош на Димитър Димитров за 63:62 и след две точки на Захариев с 65:62. Кърка изравни след тройка на Мирко Мулалич, а Буукър направи 67:65 за Кърка 17.5 секунди преди сирената.

При следващото нападение Пупович сгреши, а Небойша Йоксимович реализира два наказателни удара. За Левски Павлин Иванов вкара тройка за 68:69, но това не беше достатъчно, тъй като времето изтече. След това Йоксимович беше точен един път от наказателната линия.

За Левски Милян Пупович и Христо Захариев отбелязаха по 15 точки, а Павлин Иванов реализира 10 точки. За Кърка Малкълм Армстед наниза 19 точки, а с по 14 завършиха Мирко Мулалич и Крис Буукър.

В следващия кръг на 10-и ноември Левски гостува на хърватския Цедевита.