Болт се прицели в нов световен рекорд

снимка: БТА/XINHUA

Шесткратният олимпийски шампион и многократен световен рекордьор Юсейн Болт (Ямайка) заяви, че преди окончателно да сложи край на кариерата си, се надява да подобри собственото си върхово постижение на 200 метра и да бяга под 19 секунди.

“Когато съм в страхотна форма, аз ще ви кажа. Когато съм в най-добрата си кондиция определено почти е невъзможно да бъда победен, каза Болт в Рио де Жанейро, където догодина ще се проведат олимпийските игри.

“Тези 200 метра определено са в списъка трябва да направя това, така че ще се опитам да подобря това мое постижение, споделя Юсейн Болт.

“Това е последната олимпиада, в която ще се включа, но я чакам с нетърпение. Много съм развълнуван, защото тя наближава. Очаквам скоро да бъда отново тук и да се състезавам, добави световният рекордьор.

“В момента съм най-вече развълнуван заради предстоящата олимпиада. Поставил съм си голяма цел и ще бъда много доволен, ако я постигна. Сезонът до сега върви добре, така че съм щастлив, завърши с усмивка развълнуваният Болт.