Боксовата мафия изрита Симеон Чамов от Рио, макар че натупа тайландец

Симеон Чамов е аут от Олимпиадата в кат. до 69 кг. Нашето момче видимо бе по-добро и нанесе куп точни попадения в боксовата среща с тайландеца Симон Ардее в осминафинала. Това обаче не попречи на съдиите д аотсъдят 3:0 гласа в полза на азиатеца.

Иначе казано - боксовата реферска мафия би шута на родния боксьор. Симо бе дебютант на най-големия спортен форум, но това не си личеше на ринга.

В първия рунд българинът нанесе як пердах на Ардее и го спечели с 2:1 съдийски гласа. Втората част обаче почна неприятно, защото кроше на азиатеца попадна в целта и отвори аркада на Чамов. Тя бе лека и за секунди двубоят бе подновен. Симеон вкара 2-3 серии от по няколко хубави крошета и ъперкъти до края на рунда, но тенденциозните съдии дадоха частта за тайландеца.

В залата в Рио бе претъпкано от тайландци, които шумно подкрепяха сввоя сънародник. Това явно повлия още повече на арбитрите. В третия рунд двамата боксьори се хвърлиха агресивно и се стигна до разняма на удари. По-точните и майсторски попадения безспорно бяха в актива на Симеон Чамов. 

Не така обаче мислеха съдиите край ринга. С единодушие те обявиха Ардее за победител и така Чамов приключи с олимпийското си участие на фаза осминафинал. Момчето от Монтана остави повече от добри впечатления с динамичния и агресивен бокс, който демонстрира.