Боксьор почина, но спаси 7 души

Огромната трагедия с боксьора Скот Уестгарт се оказа невероятен шанс за живот на седем човека, пише Блиц. Британецът почина в края на февруари след спечелен 12-рундов мач, а няколко часа по-късно издъхна в болница от получените на ринга рани.

31-годишният Уестгарт обаче е дарил органите си за нуждаещи се хора и благодарение на това седем души в момента са живи.

"Скот помагаше на хората до самия край. Винаги бе на страната на аутсайдера, щеше да помогне на всеки. Беше толкова мил, щастлив, смел... Сега искам хората да го запомнят не само като боксьор, а като човекът, който беше," призна Ребека – майката на Уестгарт.

"Не знаех, но той се е записал в списъка на донорите на органи. Когато отидох в болницата, го целувах и поставих ръка на сърцето му, то беше толкова силно. Помислих си, че който го вземе, ще е много щастлив. Казаха ми, че е спасил седем души. Той помагаше на хората до края на живота си, такъв беше."

"Смъртта му бе толкова тежък момент, колкото би бил за всяка майка... Не мога да повярвам, че повече никога няма да го видя. Боксът прави толкова добри неща за много млади хора. Държи ги на верния път. Знам, че Скот го чувстваше по същия начин", допълва опечалената майка.