Бокс-националите ни тренират по 10 000 удара дневно

Националите по бокс са тренирали по 10 хиляди удара на ден, а с тежести по 130 удара за 30 секунди. Това разкриха от треньорския щаб в лицето на главния треньор Жоел-Солер Арате и помощника му Александър Александров.

“Тази година започваме с поглед към Токио 2020. Направихме страхотен лагер на Белмекен и мисля, че сме готови за първото състезание“, заяви Жоел-Солер Арате. Подготовката на високопланинската база е била най-вече около техническата част и увеличаване на честотата на ударите. В лагера са участвали и състезателите от младежия състав, на които тази година предстои Европейско първенство в София.

Единственият отсъстващ при мъжете на Купа „Странджа“ ще бъде Радослав Пантелеев, като той в момента работи по физическата си подготовка. При жените ще липсват две ключови имена – Габриела Димитрова, както и европейската шампионка и сребърна медалистка от световното Стойка Петрова, която прекрати състезателната си кариера.

„Нашите цели са да постигнем максималното. Лично аз съм готова да направя всичко възможно, за да стигна на финал“, коментира Севда Асенова пред boec.bg, а Станимира Петрова допълни: „На мен ми е супер приятно, когато играем пред българска публика и искам да постигна максималното.“