Бока Хуниорс извъртя мръсен номер на Левски, потрес на Герена

Шок и ужас се възцари на “Герена, след като дойде изненадваща и неприятна новина от Аржентина. Шефовете на “сините” са били информирани, че колосът Бока Хуниорс отказва мача, който трябваше да се изиграе на 19 август по повод 75-годишнината от рождението на легендата Георги Аспарухов, пише "Меридиан Мач".

Двубоят, анонсиран като “грандиозен футболен спектакъл”, беше обявен още в началото на май. Оттогава се продават и билети, като на скъпите достигат до 999 лева. На “Герена” са били информирани в събота, че Бока няма да идва и към днешна дата не са наясно какво да правят с юбилейния мач за Гунди.

Търси се друг съперник, но по това време първенствата в Европа вече ще са започнали и ще е трудно да се намери отбор от ранга на Бока Хуниорс за съперник. Любопитното е, че и вчера се продаваха билети за мача, макар вече да е било известно, че пропада. Аржентинският клуб е отменил и участието си в турнира “Жуан Гампер” в Барселона. Така Бока Хуниорс по еднакъв начин прецака "сините" и каталунците.

Аржентинците няма да пътуват за Европа, защото трябва да се подготвят за участието си в Копа Либертадорес. За разлика от Левски, каталунците са били уведомени още преди десет дни и те веднага са започнали да търсят нов участник. Те са поканили Борусия (Дортмунд) и Наполи, но са получили откази. Логичен ход от страна на Левски изглежда Бока Хуниорс да бъде заменен с Ботев (Пловдив), чийто екип Гунди е носил.