Боби Михайлов: Берти Фогтс има да ни връща

снимка: Булфото

Президентът на БФС Борислав Михайлов говори за предстоящата квалификация с Азербайджан на 9-и септември в Баку.

С този мач се открива новата кампания на националния отбор по футбол по пътя към Евро 2016 във Франция.

"Винаги е важно началото, но ще бъде много тежко. Азербайджан са сериозен отбор. Треньорското им ръководство е германско. Берти Фогтс има да ни връща, но ние искаме да му покажем, че всеки път го бием. Така че ще бъде много тежко, но сме уверени, че искаме да тръгнем добре, коментира Михайлов след края на церемонията по подписването на договор на централата с букмейкър днес.

"Няма как да съм спокоен преди мача. Но се надявам, че всички момчета ще бъдат здрави, и да имаме късмет. Стадионът го познавам, има капацитет 10-12 хиляди души. Домакините са доста фанатизирана публика, има хубав терен. Но всичко зависи от нашите момчета, и от късмета. Пожелавам си здраве и късмет- без това няма как да стане. И да си вкарваме положенията, които изработваме, за да побеждаваме и да се класираме. Мисля, че стилът на игра на националния отбор е по-добър от преди, харесва ни на всички нас, но ни трябват победи".

Вчера селекционерът Любослав Пенев засегна темата с прекалено големия брой на чужденците в българската А група. Михайлов отговори, че не само Пенев, а всички национални треньори в Европа са недоволни от този факт.

"Аз преди време казах, че ще настоявам догодина на терена да има шест българи на терена през цялото време. Както са нормативите на ФИФА 6+5. Имаме сега петима извън Европа, от които трима на терена. Но в УЕФА могат да играят 11 европейски граждански и никой не може да ги спре. Но аз ще настоявам догодина да бъдат шестима българи на терена", завърши Михайлов.