Боатенг: Треньорът крещеше и ме обиждаше

снимка: БТА/AP

Полузащитникът Кевин-Принс Боатенг даде своето обяснение какво се е случило между него и треньора на тима Квеси Апиа.

Както е известно Боатенг бе отстранен от националния отбор на Гана заедно със Съли Мунтари. Боатенг е санкциониран заради "вулгарен език" срещу треньора Апиа по време на тренировките в Масейо тази седмица.

Мунтари пък е опитал физическа саморазправа с члена на ръководството на ганайската футболна централа Моузес Арма по време на среща на 24 юни.

"След тренировката просто попитах треньора какво има против мен, каза Кевин-Принс Боатенг. В отговор той започна да крещи и да ме обижда. Аз осъзнавам ситуацията. Само не искам някой да вярва на това, че аз съм оскърбил треньора или че съм направил нещо подобно. Сега аз си отивам у дома и желая на моите приятели от отбора всичко най-добро в мача с португалците".

Преди се съобщаваше, че футболистите са заплашили с провал мача с Португалия, ако не им бъдат изплатени премиите за участието в световното първенство.

След заплахата правителството на Гана изпрати на футболистите 3 милиона долара в брой. След съобщението за изпратените пари отборът се отказа от идеята за бойкот.

"Ние обичаме нашия народ и ще играем", каза полузащитникът Кристиан Атсу.