Боатенг изригна срещу ганайската федерация

снимка: БТА/AP

Полузащитникът Кевин-Принс Боатенг изля своя гняв върху Ганайската футболна асоциация.

Африканският тим отпадна още в груповата фаза на световното първенство по футбол в Бразилия, а Боатенг е категоричен в думите си, че изключително лошата организация, започнала още от заминаването за Бразилия, седи зад провала на отбора. Той си позволи да критикува представителите на асоциацията, които са направили престоя в Бразилия "кошмарен".

"Много, много съм разочарован. Не мога да кажа, че ми хареса пътуването и престоят ни в Бразилия. Всъщност, всичко това беше един кошмар - от заминаването за световното първенство, до прибирането ни. Нашата федерация не може да организира подготовка за световни финали, а и престой на тях. Всичко беше организирано на аматьорско ниво", каза Боатенг.

"Пътувахме 12 часа от Маями за Бразилия. Футболистите бяхме настанени в икономическата класа и ни беше много тясно, което е просто неприемливо за един национален отбор. Президентът на нашата федерация пък беше в бизнес класата с жена си и децата. В Бразилия пък ми загубиха багажа. В продължение на няколко дни нямах обувки, нямах бинт, нямах каквото и да било. Всичко беше пълна катастрофа", добави ганайският полузащитник.

Боатенг продължи с критики към хотела:

"До мача с американците спахме в много лош хотел. Влажността беше ужасна, а от тавана ми капеше вода. Трябваше да сменям стаята си с друга, защото се чувствах като на басейн. Нямаше нито един играч, който се чувстваше доволен. Сто пъти поискахме да бъде променена обстановката, а накрая станах аз жертва. И всичко това, защото обвиних чиновниците от федерацията ни за кошмара".