БНТ би шута на шефа на спортната редакция, току преди Мондиал 2018

Шефът на спортната редакция в БНТ Методи Манченко утре ще бъде на работа в телевизията-майка за последно. Новината бе оповестена публично чрез писмо от ръководството на държавната медия. Манченко 16 години бе директор на спорта, но сега ще се търси ново лице за тази позиция. Интересното е, че той е аут само две седмици преди старта на Мондиал 2018. Първото сериозно изпитание пред новия шеф на спортната редакция ще бъде именно планетарният шампионат в Русия.

Освен Методи Манченко и други отговорни постове в БНТ ще имат нови шефове.

Ето официалното съобщение:

В рамките на провеждащите се промени в ръководството на БНТ, от 31 май 2018 година от заеманите длъжности се освобождават Методи Манченко - главен продуцент на продуцентски център „Спорт“ към дирекция „Информация“, Росица Григорова - финансов директор, Елисавета Боянова-Канелова -  главен счетоводител, Зорина Бояджиева - началник на отдел „Управление на собствеността“, Асен Илиев - началник на отдел „Обществени поръчки“ и София Живкова - началник на отдел „Маркетинг и продажби“ в дирекция „Маркетинг и комуникации“.

Предстои да бъдат обявени новите титуляри на тези длъжности. С настоящите промени приключва формирането на ръководния екип на БНТ.

Българската национална телевизия благодари на колегите за работата им в медията.