Български снукър фурор на Световното в Латвия

снимка: Красимир Камешев

Последните мачове на българските състезатели в групите на Световното първенство по снукър за аматьори приключи по възможно най-добрия начин. Четирима от общо осемте ни участници в турнира се класираха за директните елиминации, които започват утре.

Ивайло Пеков записа името си в историята на родния снукър. Той стана първия българин, класирал се за следващата фаза на турнира. Вчера пловдивчанинът победи представителя на Швеция с 4:2 в директен спор за четвъртото място в групата. Сега му предстои двубой с естонеца Андрес Петров, който е поставен под номер 61 в схемата.

Братислав Кръстев също продължава напред след отлични резултати във вторник. Брандо се разправи с американеца Ахмед Али Елсайед с 4:1 фрейма, както и се представи достойно в мача си срещу световния шампион Мухамад Асиф. Българинът загуби с 2:4, но вече гледа напред към срещата си в първия елиминационен кръг, къдет го очаква играч от Шри Ланка.

При състезателите над 40 години Красимир Камешев остана с 2 победи в групите, които му бяха достатъчни за класиране. Утре той ще играе срещу Салим Али Алсууаиди от ОАЕ.

Николета Николова, за чието отлично представяне дотук вече ви разказахме, ще се стрем към нови успехи срещу рускинята Анастасия Нечаева, номер 13.

В различните категории за момента като фаворити се очертават представителите на Азия – Амир Саркхош от Иран при мъжете, Н Он Йи от Хонг Конг при жените и тайландецът Фисит Чандсри при ветераните.