Българка достигна до топ 8 на световното по снукър за девойки

Най-добрата българска състезателка по снукър Николета Николова не успя да защити бронзовия си медал от Световното първенство за младежи и девойки.

Николета отпадна на 1/4 финалите от тайландската състезателка Сирипапорн Нуантакамян, която няколко дена преди това триумфира с титлата до 18 години. 17-годишната тайландка спечели миналата година Световното първенство за девойки до 21 години.

В тазгодишното издание тя достигна до финала, където загуби от своята сънародничка Нучарат Вунгарутай. Така Николета Николова не успя да пречупи тайландската доминация при девойките, но ще запомни участието си с добро представяне.  

При младежите най-добре се представи Спасиан Спасов, който премина груповата фаза и отпадна в 1/32 финалите от Бриан Очойски (Франция).  Теодор Чомовски и Виктор Илиев не успяха да преминат груповата фаза.

В началото на месец септември ще излезе календара за новия сезон в българския снукър у нас.

Българските фенове на джентълменската игра вече очакват с нетърпение двубоите между Рони О‘Съливан и Марк Селби на българска земя, които ще се проведат на 30 септември в зала „Универсиада“ в София и на 1 октомври в зала „Колодрума“ в Пловдив.