България започва поход в Латвия

снимка: Monique Limbos

Остава само ден до началото на Световното първенство за аматьори, което тази година ще се проведе в Даугавпилс, Латвия.

Както вече Ви съобщихме, България изпраща свои представители при мъжете, жените и ветераните.

Съвсем наскоро стана ясно, че страната ни е получила още една допълнителна квота!

С отбора ни при мъжете, освен Георги Величков, Братислав Кръстев и Никола Кемилев, замина и пловдивчанинът Ивайло Пеков, който показва отлична форма през сезона дотук. Той игра два финала в родните турнири.

Изтеглен е и жребият за груповата фаза на състезанието (мъже, жени, ветерани), което ще позволи на един аматьор да спечели двугодишна тур-карта и да сбъдне мечтата си – да стане професионален играч по снукър.

Най-интересена е, може би, групата на Братислав Кръстев. През следващата седмица софиянецът ще премери възможностите си с ирландеца Дейвид Хоугън, който е прекарал два сезона при професионалистите, както и с шампиона от миналата година Мухамад Асиф.

Пакистанецът спечели Световното в София и си заслужи правото да се нарече професионален играч по снукър, но реши да продължи да играе на аматьорско ниво по финансови причини.

Още един от пратениците ни в Даугавпилс ще се изправи срещу актуалния световен шампион в груповата фаза. Това е Николета Николова, която ще трупа опит срещу белгийката Уенди Янс – многократна победителка в най-силните турнири на Европа и планетата.

Не всички състезатели, които се записаха за турнира, обаче, ще имат късмета да се борят за световната титла. Преди дни стана ясно, че състезателите на Сирия не са получили визи и няма да пътуват за Латвия.