България със златен медал от Европейската купа по джудо

Ивелина Илиева успя да спечели златен медал за България на Европейската купа  по джудо, която се провежда в София! Родната състезателка не остави никакви шансове на японката Момо Тамаоки във финала при 57-килограмовите и се поздрави с титлата! 

Илиева показа страхотна класа и успя да зарадва публиката, която не спираше да я аплодира през целия финал. 

„Много съм щастлива, няма и как да е иначе. Искам да благодаря на публиката за невероятната подкрепа“, заяви златната ни медалистка.

Янислав Герчев също успя да ни зарадва с призово място. Герчев грабна бронзовия медал в категория до 60 кг след победа над друг наш сънародник – Валентин Алипиев. 

Шампион в тази категория стана представителят на Франция Адриен Раймон. В мъжкия финал при 66-килограмовите триумфира казахстанецът Йерасул Сакенули, който победи Дзмитри Шершан от Беларус.

Бронзовите медали останаха за грузинеца Миндиа Лилуашвили и Матео Пирас от Италия.

В категория до 52 кг при дамите в изцяло японски финал Мако Учио спечели златния медал. За нейната сънародничка Михару Куроки остана среброто. Миранда Уолфслаг от Холандия и Присилия Гнето (Франция) поделиха третото място. 

По-рано през деня със специална церемония беше открито първенството. Сред официалните гости беше заместник-министърът на спорта Калин Каменов, който сподели:

„Много се радвам, че България е домакин на такъв значим форум. Поздравявам БФ Джудо за добре свършената работа! На родните състезатели искам да пожелая много късмет и да ни зарадват с призови места!“

Утре също от 10:00 ч. ще стартират първите схватки в зала „Арена Армеец“. 

Финалите са с начален час 16:00 ч. Входът в залата е свободен!