България с пълен комплект медали от Европейската купа по джудо

снимка: БТА

Даниел Дичев спечели бронзов медал в категория до 100 кг. на Европейската открита купа по джудо, която приключи преди броени минути в зала „Арена Армеец“, София. В спора за отличието българският джудист надви с „ипон“ Предраг Будич от Сърбия. Днес Дичев записа 3 победи, като загуби единствено от украинеца  Михайло Черкасов, който в последствие стана шампион.

Това е трето отличие за България на Европейската купа, след като вчера Янислав Герчев и Борислава Дамянова ни донесоха съответно златен и сребърен медал.

Още двама българи излязоха днес на татамито-Мирослав Дебрелиев също в категория до 100 кг. и Мартин Маринков в най-тежката категория - над 100 кг. Те обаче загубиха още първите си срещи, съответно от Дмитро Бережни (Украйна ) и Владимир Гаич (Сърбия).

България остана на престижното седмо място в крайното класиране по медали с 3 отличия и две седми места. След нашите състезатели се наредиха страни като Русия, Франция и Сърбия.

Генералният секретар на Българската федерация по джудо Асен Коруджиев награди медалистите на официалната церемония, а след нея сподели мнението си за турнира

„Оценката ми за нашето представяне е много добра, предвид високото ниво на състезанието. Трябва да се има предвид, че от години не сме имали медали на този турнир и няма как да не сме доволни от този успех.

Въпреки че бяхме без шампионите ни Ивайло Иванов и Ивелина Илиева, отново успяхме да спечелим пълен комплект медали. След четири дни ни предстои турнир „Голям Шлем“ в Париж и след това продължаваме подготовката за Европейското първенство, което ще се проведе в Монпелие през април“ сподели Коруджиев.